Foto's VHT 2019
Door wat technische problemen met de weergave van de fotogallerij is het nu even niet mogelijk de fotro's van de VHT op de gebruikelijke manier te tonen. Maar gelukkig hebben we de link naar de foto's nog

Feiten & Cijfers

Wanneer? zaterdag 6 april 2019
Hoe laat? Vanaf 7:30uur.
Waar? SV Twello, Zuiderlaan 5,
7391 TZ Twello
Afstanden? 50/75/125/175km
Kosten? NTFU-leden: €4,00, anders: €5,00
Inschrijven? Op de dag zelf, voor vertrek; voorinschrijven is niet mogelijk.
Extra's? Herinnering: €2,00

De foto's van de VHT's kun je hier bekijken.

VHT hoofdsponsor

hafkamplogo2016

De GPX-bestanden van de routes download je hier:
Voor de 50 kilometer ga je naar
50 kilometer
Voor de 75 kilometer ga je naar
75 kilometer
Voor de 125 kilometer ga je naar
125 kilometer
Voor de 175 kilometer ga je naar
175 kilometer
De VHT wordt mede mogelijk gemaakt door sportvereniging SV Twello! SVTwello

overige sponsoren

vanNiel

150307_gbopeningsrit_4506
De VHT is al jarenlang geselecteerd voor de Interlandtrofee. De Interlandtrofee is een stimulans om over de grens te gaan fietsen. De organisatie van de Interlandtrofee is in handen van de NTFU, de KBWB (Koninklijke Belgische Wielrijders Bond) en de BDR (Bund Deutscher Radfahrer). Deze organisaties hebben in België, Duitsland en Nederland een twintigtal tochten geselecteerd als “Interlandtrofee-tocht”. Dit zijn tochten die absoluut de moeite waard zijn om aan deel te nemen. De ETT is er trots op dat ze voor dit certificaat zijn geselecteerd en doen er ieder jaar hun uiterste best voor om dit te realiseren. De tocht is als een zgn. 2-sterren-toertocht opgenomen in het Toerfiets Evenementen Programma van de N.T.F.U. Dit houdt o.a. in dat u verzekerd bent van een duidelijk gepijlde route, goede verzorging tijdens de tocht en voldoende douche- en kleedruimte. Meer dan 40 vrijwilligers zijn van s`morgens vroeg tot laat in de middag bezig om alles in goede banen te leiden.

Starttijden:

Tussen 08.30 en 09.30 uur voor de 50km.
Tussen 07.30 en 09.30 uur voor de 75km.
Tussen 07.30 en 09.00 uur voor de 125km en 175km.

Start- en finishlocatie:

Sportcomplex van S.V. Twello, Zuiderlaan 5, 7391 SK Twello

Jeugd

Bij de ETT Twello begeleiden we met plezier een jeugdgroep (11-17 jaar). Bij de komende Veluwe Heuvelentocht (VHT) gaan wij met deze jeugdgroep wederom de 50km afstand rijden. Zou het niet een leuk plan zijn als jullie ook met een jeugdgroepje komen?

Het 50 km parcours voert vanuit Twello naar het zuiden langs de IJssel tot aan de Veluwezoom met een koffiestop in Eerbeek. Rustige binnenwegen, een enkel fietspad door het bos, wat kleinere heuvels en een prachtige omgeving. Het is een echte toertocht en bij ons geldt dan: Samen uit, samen thuis. De startlocatie op het sportcomplex van S.V. Twello, is van alle gemakken voorzien: ruime parkeermogelijkheden, prima kantine, kleedkamers met douches, etc.

Veiligheid boven alles; wij vinden dan ook dat jeugdgroepen onder begeleiding moeten rijden. Als jullie met een jeugdgroepje naar de VHT willen komen, horen we dat graag van te voren zodat we jullie persoonlijk kunnen verwelkomen. Misschien zijn er zelfs mogelijkheden om gezamenlijk wat te organiseren voor de jeugd die dag? Een speels element? Strak op je gemiddelde rijden? Wie weet…

Wil je een jeugdgroepje aanmelden of heb je een goed idee? Mail of bel even met onze jeugd coördinator Francis Kutschruiter: jeugdcoordinator@ett-twello.nl of tel. 0571-840014.

De routes:

Het 50 km parcours voert langs de oevers van de IJssel tot aan de Veluwezoom met halverwege in Eerbeek een koffiestop. De tocht gaat over rustige binnenwegen en over een enkel fietspad door de bossen. Deze afstand van 50 kilometer is speciaal voor de sportieve fietser. Er zijn geen heuvels opgenomen in dit parkoers.

Het 75 km parcours is uitermate geschikt voor de sportieve fietser die nog wat minder kilometers in de benen heeft en voor geoefende recreanten. De route voert u langs de IJssel en over de Loenermark, maar u laat de hogere Veluwe heuvels links liggen. De koffiestop is in Eerbeek.

De afstanden van 125 en 175 zijn uitermate geschikt als training voor de Belgische klassiekers.

De 125 km route voert u langs de IJssel naar de Posbank en de zuidelijke Veluwe en via Otterloo, Hoenderloo en Beekbergen weer terug naar Twello. Dit 125 km parcours is opgenomen in het ‘Brevet des cyclistes’, waarvoor u binnen een aantal jaren een vastgestelde reeks heuvels moeten bedwingen.

De 175 km route neemt nog wat extra heuvels ten westen van Arnhem mee en is door de zwaarte eigenlijk alleen geschikt voor de getrainde fietser die de lange afstanden niet schuwt. Dit prachtige parcours trekt dan ook ieder jaar weer veel mensen uit het hele land.