De ETT, de Eerste Twellose Toerclub, is een fietsvereniging met ruim 280 leden. Vanuit Twello bedienen we primair de gemeente Voorst, en hebben daarnaast een redelijk aantal leden uit Deventer en Apeldoorn. De vereniging is in 1981 opgericht en heeft zich inmiddels sterk georganiseerd. De sfeer is informeel. Hieronder hebben we, onder de naam ‘Wat kun je verwachten’, een diensten catalogus van de vereniging opgesteld. Om je in te schrijven als lid zijn er een paar randvoorwaarden:

 • je moet bereid zijn bij te dragen aan de vereniging, bijvoorbeeld in de vorm van het optreden als verkeersregelaar of het verzorgen van de inschrijvingen bij verenigingstochten zoals de Veluwe Heuvelentocht, het rondbrengen van het clubblad, etc., etc.; het gaat om enkele uren per jaar;
 • we innen de contributie en andere bijdragen met een doorlopende automatische incasso, dus daar moet je toestemming voor verlenen;
 • bij alle vanuit de vereniging georganiseerde tochten is het dragen van een helm én van de clubkleding verplicht.

Verder op deze pagina:
Wat kun je verwachten?

 Wat kun je verwachten?

 • Trainingsavonden met niveaugroepen

  We hebben 7 niveaugroepen: A, B1-3, C1-2 en D. De A's hebben een gemiddelde van boven de 34, het gemiddelde van de volgende groepen gaat telkens met 1 of 2 km/u omlaag tot 27 voor de C2. Voor de D hebben we geen snelheid afgesproken.
  We trainen op de dinsdag- en donderdagavond vanaf 19:00 uur, vertrek bij het Medisch Centrum (Raccordement 8) in Twello.(in voor- en naseizoen vertrekken we om 18:30).
 • Wegcaptains en coördinatoren tijdens ETT trainingen en toerfietstochten

  De toertochten en clubtochten die vanuit de ETT worden georganiseerd worden allen georganiseerd door vrijwilligers van de ETT. Alle voorjaars- en zomertochten staan op de toeragenda. Het winterprogramma komt telkens in het najaar op de site van de ETT te staan.
  De toertochten die in de toeragenda zijn vermeld worden allen begeleid door toerleider. Een toerleider heeft de coördinatie over een tocht en zorgt ervoor dat er ruchtbaarheid wordt gegeven aan de tocht zodra deze aanstaande is via het forum van de website of de (besloten) groep in Facebook.
  In de toeragenda van de ETT staan alle clubtochten vermeld. Een clubtocht is een tocht waarin een toerleider de coördinatie heeft en waarbij het tempo dusdanig is dat alle leden deze tocht kunnen volbrengen. Onderweg is er uitgebreid tijd voor een consumptie, die door de vereniging wordt aangeboden. Bij een clubtocht ligt de nadruk niet op prestatie, maar staat gezelligheid voorop.
  De binnen- en buitenlandse klassiekers staan in de toeragenda en inschrijvingen kunnen worden gedaan tijdens de Algemene Leden Vergadering in februari van het jaar
 • ETT Toerkalender met o.a. clubtochten en evenementen

  Evenementen:
  • Veluwe Heuvelentocht – afstanden 50, 75, 125 en 175km. Vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag van april
  • Avondfietsvierdaagse – afstanden 12,5 en 25km
  • De 8 van Twello – ongeveer 220km
  • In twee prachtige lussen wordt door de trainingsgebieden van de ETT gereden. De ene lus voert door het heuvelgebied over en rond de Holterberg. De andere lus gaat door het IJssellandschap naar de Hoge Veluwe
  Clubtochten:
  • Hoog Elten – 130km. Een jaarlijks terugkerende tocht in het voorjaar, door de Gelderse Achterhoek, over de heuvels van het Montferland, naar Hoog Elten, juist over de grens met Duitsland
  • Rheeserbelt toer – 135km. Een tocht in het begin van Mei door het Sallandse land
  • Kleine Rheeserbelt – 90km. De verkorte versie van de Rheeserbelt tocht in juni
  • Twickeltocht - 135km. Een prachtige zomerse tocht door Twents landschap
  • Hollands Venetie – tussen de 100 en 150 km. Langs de IJssel voert de tocht achter Zwolle naar de wateren rond Giethoorn, Zwartsluis en Blokzijl
  • Rondje IJsselmeer – 220km
  • Het zomerse rondje IJsselmeer start in Lelystad en voert via de Dijk van Lelystad naar Enkhuizen, naar Medemblik. Vervolgens over de afsluitdijk naar Makkum, door het Gaasterland naar Urk om weer te eindigen in Lelystad. Het rondje wordt in 2 snelheidsgroepen gereden (A tempo en gematigd tempo)
  • Twello - ’s Heerenberg – 135km, Een mooie tocht in september van Twello door de Gelderse Achterhoek
  Binnen- en buitenlandse Klassiekers (variërend van 135 tot 245km en tot 4000hm:
 • Feestavond en Nieuwjaarsreceptie met thema

  Naast twee ledenvergaderingen (de ALV in februari/maart en de najaarsvergadering in de herfst) hebben we jaarlijks ook een de nieuwjaarsreceptie (in januari) en de feestavond (na afloop van het seizoen). Feestjes waar nu eens niemand tegen je zal zeggen "en kun je het ook nog ergens anders over hebben dan dat fietsen van jou?" ...
 • Jeugdafdeling

  Sinds 2011 heeft de ETT een jeugdgroep waarin jongeren vanaf de leeftijd 10 tot een jaar of 17/18 jaar trainen onder begeleiding van ervaren toerleiders. Daarmee sluiten we aan op een landelijke trend van toenemende belangstelling voor (sportief) fietsen en het stimuleren van jeugdfietsen vanuit/door de NTFU.

  Ook in onze regio zien we steeds meer jeugdgroepen. Bij de Adelaar (Apeldoorn) is de jeugdgroep gefocust op snel/race/wedstrijd. Bij de Zwaluwen (Deventer) is dat ook zo, maar hebben ze minder traditie in het opleiden van wegrenners. In Zutphen (ETP) en Eerbeek (Last Gear) gaat de jeugd vaak op de ATB het bos in.

  Onze ETT jeugdgroep is qua doel vergelijkbaar met de volwassen ETT groepen: het gaat om plezier in fietsen. Dat kan op veel manieren: door snel te fietsen, maar veel mensen vinden een beetje minder snel even leuk. Dat kan ook door een flinke lange tocht en soms is een korter rondje ook een uitkomst. Je hoeft bij de ETT niet de beste of de snelste te zijn om fijn te kunnen fietsen. Fietsen is leuk en samen fietsen is voor ons nog leuker.

  De ETT heeft een spectrum aan mogelijkheden. We organiseren trainingsritten, toertochten rond Twello en omgeving, wintertrainingen, weekendactiviteiten, etc. Het enige dat we niet doen is officiële wedstrijden rijden. Voor de jeugd hebben we in het wegseizoen een wekelijkse trainingsrit en een zaterdagtraining. De kosten voor een jeugdlid zijn € 35,- per seizoen (van maart tot maart). Dit is het bedrag wat we per lid afdragen aan de NTFU. Hiermee is het lid ook verzekerd.

  Bij de ETT staat het sociale aspect centraal. We hebben afgesproken dat prestatie en competitieve doelen van individuele (of groepjes) leden zoveel mogelijk ruimte krijgen, maar dat dit het sociale aspect niet mag verdringen. We houden rekening met elkaar: ‘Samen uit samen thuis’.

  Voor wie het een keer wil proberen hebben we enkele leenfietsen ter beschikking. Als je lid wil worden kun je ook een fiets huren voor €10,- per maand (gedurende het seizoen van 8 maanden dus maximaal €80,-).

  Wil je meer weten? Bel met Francis Kutschruiter, onze jeugdcoördinator op 06 237 406 09 of stuur een mail naar jeugdfietsen@ett-twello.nl.
 • Korting op de clubkleding

  Onze clubkleding wordt gesponsord door Profile Hafkamp Fietsspecialist uit Twello. Zij hebben een ruime sortering aan gesponsorde kleding op voorraad. Koersbroeken in verschillende uitvoeringen (korte, 3/4- of lange pijpen), shirt met korte of lange mouw, regenjack, windstopper enzovoort. Als nieuw lid ben je verplicht een basispakket af te nemen. Ook ben je verplicht deze kleding te dragen tijdens trainingsavonden en toertochten in clubverband. In 2015 zijn we overgegaan op een volledig nieuw tenue. Wil je daar meer over weten kijk dan op deze pagina
 • Korting voor de wintertraining bij 2 sportscholen

  De ETT organiseert, in samenwerking met Studio Perfect in Deventer, Achmea Noord in Apeldoorn RPM trainingen in de wintermaanden vanaf oktober tot maart.
 • Eigen tochten

 • Deze website

  Het besloten deel van deze website dient als communicatie medium voor de leden met de ledenlijst, een forum, enquêtes, foto albums van de eigen tochten. Als niet-lid zie je dus niet alle pagina's ...
 • De Toerflits, ons clubblad, 4x per jaar

  Vier maal per jaar verschijnt ons clubblad de Toerflits, zowel als hard copy en in digitale vorm op de website van onze vereniging. Hierin worden o.a. nieuwe leden voorgesteld, nieuws van de bestuurstafel, verhalen van toertochten in binnen en buitenland en verschillende onderwerpen die raakvlakken hebben met fietsen.
 • Een nieuwsbrief, tig-x per jaar

  Verschillende keren per jaar wordt ieder lid van de ETT, op de hoogte gehouden van nieuwtjes, zoals aankondigingen van clubtoertochten, uitnodiging voor de jaarvergadering, nieuwjaarsreceptie, feestavond en recente ontwikkelingen die de aandacht vragen.
 • De kmvreter competetie

  Jaarlijks kunnen leden het aantal kilometers die ze het afgelopen jaar in de benen hebben opgeven. Bij een van de bijeenkomsten aan het begin van het jaar wordt dan ceremonieel de km-vreter ranglijst bekend gemaakt en de trofee uitgereikt.
 • NTFU lidmaatschap

  De ETT is aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) en daardoor is ieder ETT lid ook lid van de NTFU. De NTFU behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser. Zij zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport, behartigt de belangen van de ruim 550 aangesloten verenigingen en waarborgt de kwaliteit van de toertochten die door deze verenigingen worden georganiseerd. Het NTFU lidmaatschap heeft een hele serie voordelen. De belangrijkste is de NTFU toertochten en mountainbike kalender die je vindt op www.ntfu.nl en op onze eigen website. Op vertoon van je NTFU kaart krijg je korting op het inschrijfgeld bij de (veld-) en toertochten in deze kalender. De NTFU geeft zes keer per jaar Fietssport Magazine uit; een tijdschrift voor sportieve wielrenners en mountainbikers met o.a. trainingsadviezen, fietstechniek- en onderhoud, testen, etc. Korting op fietsmetingen, conditietesten, overnachtingen bij Stay Okay, Futurumshop, … en vele andere aanbiedingen. Kijk voor meer voordelen op www.ntfu.nl/NTFUvoorjou/Voordeel.aspx.
 • Initiatieven van leden onderling

  ETT heeft als basis Twello en omstreken. Doordat de leden elkaar leren kennen, ontstaan er spontaan initiatieven waar andere leden ook op kunnen aansluiten. Spontaan, informeel. Het gebeurt gewoon.
Naar boven