03
APR
2016

VHT was weer prachtig

Posted By :
Comments : 0

Op zaterdagmorgen 2 april bleek al snel dat de omstandigheden voor de Veluwe Heuvelen Tocht goed waren: Droog, wel wat bewolking bij een matige wind en een temperatuur oplopend naar zo rond de 14 graden in de middag. Weer dat we graag hebben bij onze eigen voorjaarsklassieker.
De opkomst was zeker goed te noemen, er zijn meer dan 700 polsbandjes uitgegeven. De 125 kilometer was veruit de populairste afstand en de 75 kilometer was goed bezet. Ten opzichte van voorgaande jaren was er dit jaar relatief veel belangstelling voor de 175 kilometervariant.
B1
Door het uitdelen van de gratis KNFU fietsbel vroeg de organisatie dit jaar extra aandacht voor de veiligheid op de fiets. Elke deelnemer die geen fietsbel had, kreeg deze ter plekke uitgereikt van de ETT.

Het aantal ongevallen viel gelukkig mee. Eén persoon kwam ongelukkig ten val en moest even nagekeken worden in het ziekenhuis. Gelukkig bleken de verwondingen licht van aard.

De tocht zelf verliep natuurlijk voor iedere deelnemer verschillend. Maar zoals ieder jaar: het laatste stuk voor de controle (met voor en door onze eigen leden gebakken appelkoek) bij Beekbergen valt de deelnemers vaak zwaar. De weg vanaf Hoenderlo gaat op en af en dat is met de nodige hoogtemeters al in de benen voor de meeste deelnemers nog echt even doorbijten. Na een flink aantal kilometers in de benen was het afsluitend goed bijkomen op het terras en in de kantine van de gastheer SV Twello. De verzorgende massage door het team van SomebodyEls uit Deventer vond dan ook gretig aftrek.

De organisatie ontving direct al veel enthousiaste reacties over organisatie in het algemeen, de uitpijling en de verzorging onderweg en naderhand. Laten we daar duidelijk over zijn: Deze tocht is niet mogelijk zonder inspanning van de leden. Dank en hulde aan toercommissie en de ca. 40 vrijwilligers die zich tot op het laatste moment ingespannen hebben!
En de foto’s? Andre Mulder en Wim Roeterdink hebben er weer heel wat geschoten en je vindt ze hier terug!

De beleving van de VHT door Rijk van Essen lees je hieronder!

Veluwe Heuvelentocht super!

De Organisatie van de VHT 2016, onder leiding van Geert Boers en consorten, kunnen terugkijken op een super georganiseerd dag. De gemeente Voorst mag trots zijn om dit evenement, binnen haar gemeente grenzen te hebben.
Helmpje af voor de vele vrijwilligers die vele uren in touw zijn geweest om deze toertocht in goede banen te leiden. Sommigen zijn op de dag zelf al om 05.00 uur, als ik me nog een keertje lekker omdraai, bezig met de organisatie
Om 09.00uur zijn wij als B.3 groep vertrokken voor de 125 kilometer.
Volgens mij is de 125 veruit de favoriete afstand. Ons groepje telde 10 fietsers maar al snel waren dat er, net als vorig jaar, ongeveer 30. Ook nu bij Hall maar eventjes een plaspauze ingelast en opgelost was het probleem. Twee dames uit Zwolle sloten zich bij ons aan en vertelde dat ze een wielren clubje hadden die door de kerk werd georganiseerd. Wat ze al niet doen in Zwolle, om de mensen in de kerk te krijgen!
Na een vlak begin begon het serieuze werk, de lange Juffer en daarna de Emma piramide. Veel bochtenwerk en afdalen op een gelukkig, droog wegdek. Zelf kon ik aardig meekomen in al dit geweld van onze kopmannen
Hier merk je ook weer, wie goed de winter is doorgekomen en wie nog een beetje meer moet trainen. In Oosterbeek koffiepauze. De hele zaak was gerenoveerd, met dank aan de ETT! Door de goede koffie en appeltaart omzet konden ze een jaar eerder beginnen met renoveren. Hier was het trouwens wel een kunst om niet te vallen op de gladde vloer! (Altijd wat te zeuren!)
Na de eerste koffiepauze ging het richting Otterlo.
Gelukkig hadden we, in tegenstelling tot vorig jaar, de wind nu achter. Iedereen deed na eigen kunnen, kopwerk Het ging van een leien dakje!
Verschillende pittige klimmetjes richting Beekbergen en daarna de verversingpost.
Daar kregen de leden van de ETT, eigengemaakte appelgebak en heerlijk koek. Dit jaar niet van Plette maar van iemand anders, waar ik de naam niet van weet. Het smaakte heerlijk! Deze taart kan met stip in de appelgebak top 3. Fantastisch! Ik heb een fantastische VHT gereden. Uiteraard, volgens mij een traditie, na het fietsen nog eventjes een pilsje met een lekkere bitterbal! Mijn dag kan niet meer kapot!

Rijk
image1

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *